Na Heerhugowaard kwam Alkmaar als tweede stad in actie tijdens de GroenSpoor Plantestafette. Bewoners, scholieren en zorgmedewerkers planten in vijf steden en dorpen vele duizenden bloembollen, vaste planten, struiken en bomen in een wijk of langs een fiets- of wandelpad. In Alkmaar werd zaterdag het veld langs het Claeszpad onder handen genomen.

Aan het Claeszpad liggen vijf wadi’s. Dit zijn plekken waar een overschot aan regenwater wordt opgevangen. Ze zijn dus bij uitstek geschikt voor een ‘raingarden’ met planten die tegen veel water kunnen en met hun bloemen bijen en vlinders aantrekken.

Vanwege de coronaregels was besloten op bescheiden schaal in de weer te gaan. Wethouder Robert te Beest was ook van de partij. "Deze estafette laat goed zien dat we allemaal in de regio willen bijdragen aan groenere gemeenten. Ook draagt meer groen in de wijk bij aan bijvoorbeeld duurzaamheid en klimaatadaptatie. Goed om dit dus gezamenlijk op te pakken! Ik draag de estafetteschep graag over aan mijn collega in Heiloo."

Gemeente Alkmaar doet graag mee aan de Plantestafette. De gemeente vindt het belangrijk om samen met inwoners te werken aan een verbetering van de biodiversiteit. De groene linten zijn niet alleen mooi, ze zijn ook goed voor de gezondheid en de biodiversiteit van zowel flora als fauna.

"We hopen volgend jaar op een echte plantestafette, waarin we De Startschop als estafettestokje doorgeven van gemeente op gemeente", zegt Te Beest. "Hopelijk dan ook met een grotere groep bewoners, scholieren en bedrijven."

Na Alkmaar zijn aan de beurt Heiloo, Castricum en tot slot Heemskerk. (foto: Fotostudio Natzijl)
Pin It
Bekeken: 1349x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/