De Duitse ambassade in Den Haag vindt binnenkort het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord op haar pad. De promotieclub van zeventien gemeenten in Holland boven Amsterdam brengt de boodschap over dat niet geheel Noord-Holland als risicogebied voor corona moet worden bestempeld. De gemeente Texel kwam als eerste met het pleidooi en die vindt nu gehoor bij alle 17 gemeenten. Ze ondersteunen de oproep van het Noord-Hollandse eiland om alleen specifieke regio's als risicogebied te benoemen.

Na de aankondiging van de Duitse overheid zien toeristische ondernemers in de regio direct een enorme terugval in het aantal reserveringen. Exploitanten van accommodaties melden dat vrijwel alle Duitse toeristen na de bekendmaking van code rood direct zijn vertrokken. De bezettingsgraad van vakantieparken liep drastisch terug.

Er is onbegrip voor de waarschuwing in de buurlanden omdat het aantal besmettingen in de regio Holland boven Amsterdam veel lager is dan in de zuidelijke regio's van Noord-Holland. Daarom vinden de 17 gemeenten in Holland boven Amsterdam de maatregelen van de Duitse overheid doorschieten. De regio wil een verzoek indien bij de Duitse ambassade om de maatregelen te heroverwegen en code rood alleen te laten gelden voor specifieke regio's in Noord-Holland.

Jelle Beemsterboer, wethouder van de gemeente Schagen: "Wij begrijpen best dat als de besmettingen uit de hand lopen de Duitse overheid moet ingrijpen, maar je kan niet heel Noord-Holland over een kam scheren. Het zijn niet alleen de toeristische ondernemers in de regio die hier de dupe van zijn, ook de Duitse toerist wordt zijn vakantie ontnomen."

De Belgische toerist wordt blijkbaar niet gemist in Noord-Holland. Hoewel België als eerste met een code rood kwam voor heel Noord- en Zuid-Holland, maakt het Ontwikkelingsbedrijf zich alleen druk om de Duitse toerist.
Pin It
Bekeken: 2578x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/