Een 48-jarige vrouw uit Heerhugowaard kan tot de volgende zomer vanuit haar woonplaats Heerhugowaard niet meer met de auto naar haar vrienden in de badplaats Bergen aan Zee. Wegens rijden onder invloed veroordeelde de politierechter in Alkmaar haar vrijdag tot een boete van 600 euro en negen maanden ontzegging van haar rijbevoegdheid.

De vrouw kreeg op 2 mei een stopteken van de politie in Bergen aan Zee, nadat haar vriend en zij een avondje op bezoek waren geweest bij vrienden. Ze bleek vier keer teveel alcohol in haar bloed te hebben dan is toegestaan. Zelf snapte ze daar niets van: "Ik had twee glazen wijn gedronken.”

Als verklaring voor het hoge promillage kwam haar advocaat met een artikel uit de media over een vrijspraak in een andere zaak omdat de verdachte het alcoholbrouwerij syndroom heeft. De vrouw denkt dat zij dit ook heeft. Daardoor zou alcohol bij haar een veel sterker effect hebben dan bij andere mensen. Het lichaam zet bij dat syndroom zelf suiker om in alcohol. Volgens de vrouw was haar poortader omgelegd en loopt die niet langer via haar lever. "Daardoor wordt mijn alcohol veel trager afgebroken.” Als bewijs had ze een brief mee van haar longarts. Maar die ging niet verder dan dat hij vond dat hier meer onderzoek naar gedaan zou moeten worden en dat hij hier geen uitspraken over kon doen. Noch de officier van justitie noch de rechter waren overtuigd dat het lichaam van de vrouw zo bijzonder was dat daarmee rekening moest worden gehouden.

Het politierapport maakte melding van bloeddoorlopen ogen, een bestuurster die onvast ter been was en die sprak met dubbele tong. Dat werd bij de rechter betwist door de verdachte. Volgens haar was ze achter het stuur gekropen omdat haar vriend een glas meer had gedronken dan zijzelf. Te weinig gegeten was een ander excuus.

De officier van justitie eiste 40 uur werkstraf en het rijverbod. De rechter hield er echter rekening mee dat de vrouw een longaandoening heeft, waardoor zij arbeidsongeschikt is verklaard. De politierechter vond bovendien het risico op corona te hoog als de vrouw met haar longproblemen een werkstraf kreeg opgelegd. Daarom kwam er geen werkstraf voor haar maar wel een boete van 600 euro, plus het geëiste rijverbod van negen maanden.
Pin It
Bekeken: 2973x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/