Nog even geduld en dan komt het voormalige V&D-pand in Alkmaar weer tot leven. Makelaar Hans van de Leygraaf liet het NHD weten dat het toonaangevende pand aan de Laat gekocht is door vermogende particulieren uit de provincie. Hun plan is om op de begane grond winkelruimten in te richten, met daarboven woningen en in de kelder een gemeentelijke fietsenstalling. Diverse winkeliers zouden al interesse hebben getoond.

De huidige eigenaren kregen het niet voor elkaar om het toonaangevende gebouw aan de Laat te vullen, maar met het nieuwe plan hoeft dat ook niet. Na de overdracht in december kan de begane grond worden opgesplitst in winkelruimten en door de huuropbrengst van de woningen kunnen deze tegen concurrerende prijzen worden verhuurd.

Een obstakel is de parkeerbehoefte, maar gemeente Alkmaar is bezig met een oplossing voor ontwikkelaars die daar niet zelf aan kunnen voldoen. Zij kunnen hun straks hun verplichting afkopen. De gemeente kan dat geld dan gebruiken om binnen tien jaar 'op acceptabele afstand' parkeerplekken te realiseren. Hoeveel bewoners er in het gebouw komen is nog niet duidelijk. Er zijn nog slechts grove ontwerpschetsen.

Volgende maand wordt met de gemeente gesproken over verhuur van de kelder, aldus het NHD. De toegang van de beoogde fietsenstalling moet de Ridderstraat komen. De gemeente is niet blij met alle fietsen die op straat worden neergezet en wil graag meer groen op de Laat, dus deze zal wel oren naar het plan hebben. De gemeente had Bureau B+B al aangetrokken om de Laat onder handen te nemen. Alkmaars Bolwerk stapte op datzelfde bureau af om zijstraatjes een facelift te geven, zodat er een samenhangend geheel ontstaat.
Pin It
Bekeken: 2155x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/