Gespannen gezichten dinsdag bij de uitrit van de Singelgarage in Alkmaar. De ongeveer 60 auto's die geparkeerd stonden op -2, het parkeerdek waar vorige week de brand woedde, worden afgevoerd. Bergers slepen de beschadigde voertuigen naar buiten, onder toeziend oog van een tiental eigenaren.

"Heel spannend", beaamt Chadya. "We hopen op een wonder dat de schade meevalt". Ook Joop Renkema heeft die hoop. "Ik begreep dat de brand bij de ingang was, en mijn auto stond helemaal aan de andere kant", vertelt hij mediapartner NH Nieuws.

De auto's die naar buiten komen zitten veelal onder een dikke laag roet, maar sommigen zien er wonderwel onaangetast uit. De autobezitters konden dinsdag om 10:00 uur hun sleutels brengen bij de garage. Een aantal wacht daarna, tevergeefs, tot hun bolide naar buiten komt.

De auto's komen een-voor-een en dat gaat niet zo snel als sommigen hopen. De meesten haken dan ook na een uurtje af. Mario Westerhuis treft het. Rond 13:00 uur wordt zijn Golf naar buiten gerold. Hij is opgelucht: "Ik denk dat als de hitte niks gedaan heeft, het nog wel goed is. Ik ben enigszins hoopvol".

De komende dagen wordt de parkeergarage verder leeggehaald. In totaal stonden er 160 auto's geparkeerd ten tijde van de brand. Wat de status is van de constructie van het plafond van -2, de vloer van -1 dus, is nog niet bekend. De gemeente verwacht dat het zomaar een paar maanden kan duren voordat de Singelgarage weer gebruikt kan worden.

Een 51-jarige Alkmaarder zit vast op verdenking van brandstichting. Het onderzoek naar de brand ligt nu bij het Openbaar Ministerie. De rechter bepaalde vorige week dat het voorarrest van de verdachte is verlengd met twee weken. De gemeente heeft aangifte gedaan van brandstichting.
Pin It
Bekeken: 1908x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/