De Raatstede heeft maatregelen genomen nadat vrijdag twee bewoners besmet bleken met het coronavirus, en deze maandag nog eens aangescherpt toen er meer ziek leken. Waren eerst alleen de mensen met symptomen geïsoleerd, nu mag geen enkele bewoner op de eerste drie verdiepingen nog zijn of haar appartement uit. Dinsdag werden nog twee gevallen bevestigd.

De eerste twee patiënten wonen op afdeling drie, die daarna in 'lockdown' geplaatst is. Ze worden geïsoleerd verpleegd door personeel in volledig beschermde kleding. Maandag leken meer mensen besmet en is in overleg met de huisartsen en de GGD besloten om alle bewoners op de eerste drie verdiepingen in hun woningen te houden. Activiteiten zijn opgeschort, eten wordt op de kamer geserveerd.

Bestuurder Gabriele Kasten: "De uitbraak van het virus op onze locatie gaat onze cliënten en medewerkers echt aan het hart. Met quarantaine proberen wij verspreiding van het virus te beperken. (...) De medewerkers werken uitsluitend op de eigen afdeling. Zij dragen mondkapjes en waar nodig handschoenen. Uiteraard letten wij extra op de handhygiëne. Huisartsen zijn extra aanwezig."

Op afdeling vier wonen cliënten met een psychogeriatrische indicatie. "Op deze afdeling zijn geen besmettingen vastgesteld en deze cliënten verblijven in groepsquarantaine. Hierover hebben wij uitgebreid overleg gehad met hun familieleden.’’

Er is inmiddels een speciale covid-afdeling met plek voor elf patiënten. Op afspraak mogen tot twee bezoekers per cliënt komen. Indien wenselijk kunnen ook bewoners uit Hugo-Waard terecht. De afdeling was dinsdag nog niet in gebruik volgens de Pieter Raat Stichting, al meende een familielid van een bewoner tegenover het NHD dat deze al vol zat.
Pin It
Bekeken: 1589x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/