De colleges van Langedijk en Heerhugowaard hebben ieder voor zich tijdens de wekelijkse collegevergadering op dinsdag besloten om een aantal tegemoetkomingen te nemen voor noodlijdende ondernemers, verenigingen en sociale, culturele en maatschappelijke instellingen.

Voor ondernemers was het al mogelijk om betalingsuitstel van lokale belastingen te krijgen. Ook bood het Rijk wat al wat verzachting, waarover meer te vinden is op rijksoverheid.nl en het corona-loket van de Kamer van Koophandel. Regionaal is informatie te vinden op nhn.nl/coronavirus. Minder bekend wellicht is dat sportverenigingen en sportbedrijven tot 4.000 euro compensatie kunnen krijgen voor geleden verliezen. Meer op rvo.nl.

Dinsdag besloten de Waardse en Langedijker colleges om betalingsuitstel te verlenen voor leges, marktgelden, en huur van gemeentegrond en gemeentelijk vastgoed tot 1 juli.

Aanvragers van evenementen die voor 1 juli zouden plaatsvinden, maar vanwege de coronacrisis zijn of worden afgelast, kunnen hun leges terugkrijgen. Nog openstaande vergunningsaanvragen voor evenementen voor 1 juni worden kosteloos buiten behandeling gesteld. De gemeenten zijn overigens terughoudend met het verplaatsen van evenementen naar later dit jaar.

Op heerhugowaard.nl en gemeentelangedijk.nl zijn pagina's ingericht met actuele informatie met betrekking tot het coronavirus en de overheidsmaatregelen.
Pin It
Bekeken: 2648x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/