Provincie Noord-Holland wil de doorvaarbaarheid vanaf het kanaal Omval-Kolhorn naar de binnenwateren van Langedijk, Heerhugowaard en Alkmaar verbeteren. Het Oosterdelgebied is daarbij aangewezen als 'aquapunctuurpunt'. Nu is het gebied alleen via de Broekersluis bereikbaar. Daar moeten nog twee 'waterschakels' bij komen. De provincie verleent gemeente Langedijk subsidie voor onderzoek naar de renovatie van de Broekersluis en de aanleg van twee overhalen tussen het kanaal en het natuurgebied: in Noord-Scharwoude en in de Groene Loper in Sint Pancras.

Wethouder Ad Jongenelen: "Ik ben blij dat we hiermee Langedijk op de kaart kunnen zetten. Het Oosterdelgebied blijft niet geïsoleerd, een gebied waar je anders omheen vaart. Door de vaarverbindingen mogelijk te maken, kunnen meer mensen genieten van dit unieke, prachtige landschap. In samenwerking met onze regiopartners kunnen we dit in de komende jaren realiseren. Gezamenlijk versterken we zo de regio als aantrekkelijk gebied voor inwoners, recreanten en ondernemers."

Als de twee nieuwe vaarverbindingen zijn gerealiseerd, zijn alle dorpskernen in Langedijk, Heerhugowaard en Alkmaar weer over het water met elkaar verbonden. Dan kunnen bootjes hun weg vinden van de Vroonerplas, via het Oosterdel naar Noord-Scharwoude, Oudkarspel en Waarland. Daarmee past het plan mooi binnen de gemeentelijke ambitie 'Langedijk ontwikkelt met water'.

De drie vaarverbindingen zijn onderdeel van de Visie Waterschakel HAL, opgesteld door de drie gemeenten en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord. Regio Alkmaar wil voor recreatievaart een schakel zijn tussen Noord-Holland Noord en de Metropoolregio Amsterdam. (foto: VisionPic)
Pin It
Bekeken: 2522x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/