Kunstenaar Ton Paauw laat zich inspireren door alles wat hij in de vloedlijn aan zee vindt; zwerfstenen, drijfhout, maar ook scherven, keien en andere bijzondere vondsten. In de maanden december en januari is zijn werk te zien tijdens de expositie 'Kunst van het vinden' in de Zeedennenzaal van het Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer.

Paauw laat zich verrassen door wat hij tegenkomt op het strand en hem inspireert tot het maken van beelden en objecten. Het werk is het resultaat van het bijeenbrengen van verzamelingen, die begonnen is met kijken. "Kijken is voor mij heel belangrijk, daar begint het vinden," zegt de kunstenaar. "Alles wat uitzonderlijk is raap ik op. Het proces van kijken, vinden en verzamelen roept bij mij een aards gevoel, een oergevoel op, dat vind ik inspirerend. De objecten die ik maak dragen dit oerprincipe in zich. Hierin komt alles bij elkaar in een nieuwe vorm met een eigen betekenis.”

De expositie ‘Kunst van het vinden’ omvat verschillende series waarin de veelzijdigheid van het werk te zien is. Zo is er de serie ‘oergereedschap’, de objecten in deze serie kenmerken zich door hun oervorm, eenvoud en puurheid. In de serie ‘mensfiguren’ hebben houten mensfiguren ieder een eigen karakter. De serie ‘orde in wanorde’ toont rangschikkingen en stapelingen van stenen en scherven. De serie ‘buitenbeentjes’ vormt een eigen categorie van losse objecten waarin Ton Paauw zich van zijn originele en ludieke kant laat zien.

Buitencentrum Schoorlse Duinen is elke dag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1 in Schoorl. (Foto: 'kopstukken' van Ton Paauw)
Pin It
Bekeken: 2686x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/