Het verhuizen van de meldkamers Alkmaar, Zaandam en Haarlem naar één gezamenlijke locatie heeft problemen gegeven bij de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, schrijft mediapartner NH Nieuws. Zo rukten bij een brand onnodig meerdere voertuigen uit, en moest meerdere uren bij alle brandweerkazernes personeel worden ingezet.

Onder meer bij een brand in Lutjebroek en Abbekerk ging het dinsdag mis, zo blijkt nu. In Abbekerk rukten zowel de brandweer van Abbekerk en Medemblik uit. Voor de brand in Lutjebroek werden alle voertuigen van de korpsen in Stede Broec als Enkhuizen opgeroepen, terwijl dat niet nodig was.

Bij de verhuizing en samenvoeging van meldkamers is volgens de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord wat misgegaan bij de koppeling tussen het meldkamersysteem en het P2000-systeem. Daardoor konden de brandweerkorpsen niet via het standaardsysteem worden gealarmeerd.

In dat geval neemt een back-up systeem het over. Toen duidelijk werd dat het niet goed functioneerde is rond 17:45 uur besloten uit voorzorg bij alle 52 kazernes in de regio personeel in te zetten.

Daardoor kon de meldkamer direct met de korpsen communiceren. Vier uur later bleken na diverse testen de problemen te zijn opgelost en konden de brandweerlieden naar huis.
Pin It
Bekeken: 2913x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/