Afgelopen dinsdag is in Haarlem de nieuwe Meldkamer Noord-Holland in gebruik genomen. Dat betekent dat bij de meldkamer aan de Hertog Aalbrechtweg in Alkmaar de 'stekker er uit kan'. De taken van de nieuwe meldkamer omvatten de taken van de voormalige meldkamers in Alkmaar, Zaandam en Haarlem. Ook de Koninklijke Marechaussee sluit op een later tijdstip aan bij de meldkamer in Haarlem die door het leven gaat als Meldkamer Noord-Holland.

Het omschakelen van de Alkmaarse meldkamer  naar de nieuwe meldkamer Noord-Holland in Haarlem verliep echter niet helemaal vlekkeloos, de gebruikelijke rit-alarmeringen voor brandweer en ambulance in Noord-Holland-Noord kwamen niet door.  Dat betekende voor de ambulancebemanning veel meer gesproken communicatie dan gebruikelijk en bij de brandweer werd besloten de  brandweervrijwilligers op te roepen om de brandweerkazernes te 'bemensen'. Daarmee was de veiligheid gegarandeerd.

Het probleem bleek uiteindelijk op de centrale server opgelost te kunnen worden. Daarna kon weer op de gebruikelijke manier gealarmeerd worden, maar dan vanuit de nieuwe meldkamer. Met 44 meldtafels is het niet de grootste fusiemeldkamer van Nederland, maar waarschijnlijk is het wel de meest complexe samenvoeging van meldkamers.
Pin It
Bekeken: 2954x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/