Twee fietsbruggen, een voetgangersbrug en een autobrug zijn nodig om de vier dammen in de Bomenbuurt te vervangen. Dit zal bij elkaar een investering van ruim twee miljoen euro vergen. Dinsdagavond werd het voorstel besproken in de forumvergadering en kregen partijen antwoorden op diverse technische vragen.

Bijvoorbeeld over de breedte van de nieuwe vaarroute, de keuze voor welke brug waar komt en de bereikbaarheid van gebouwen voor hulpdiensten. Het publiek op de volle tribune kwam echter niet voor die technische invulling. Want hoewel er ook een oostelijke variant bestaat voor de verbinding tussen de Machinesloot en Achterburggracht, stuurt het college aan op een westelijke vaarroute.  En dat stuit veel betrokkenen tegen de borst.

Het college onderbouwt de westelijke keuze met de resultaten uit de deur-aan-deur-interviews waaruit blijkt dat twee derde van de ondervraagden positief is over de nieuwe vaarverbinding in de Bomenbuurt. De Burgerrekenkamer heeft onderzoek gedaan naar draagvlak in dezelfde wijk. en daaruit blijkt dat de meerderheid juist tegen is.

Tijdens de inspreekronde in de forumvergadering riep deze dan ook op om eerst nog eens een correcte enquête in de Bomenbuurt te houden voor er iets besloten wordt. ook Groen Links stelde  vragen over het onderzoek onder bewoners. Over twee weken neemt de raad een definitieve beslissing.
Pin It
Bekeken: 3440x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/