De Alkmaarse fracties van het CDA en SPA hebben tegenover het college hun zorgen geuit over berichten dat reizigers bij bushaltes achtergelaten kunnen worden omdat ze niet in de nieuwe, kleinere lijnbussen passen. Connexxion meldt het NHD geruststellend dat dit hooguit incidenteel voor kan komen.

Connexxion vervangt geleidelijk aan 62 van de 160 grote bussen. De nieuwe elektrische versies hebben slechts 19 zitplaatsen en daarvan is er hooguit eentje voor iemand met een rollator of kinderwagen. Maar aan de hand van reisgegevens weet het vervoersbedrijf precies welke buslijnen rustig genoeg zijn om de elektrische bussen op in te zetten en daarbij wordt ook nog een marge in acht genomen. Daarom acht Connexxion het "uiterst onwaarschijnlijk" dat mensen achtergelaten worden. Voor drukke ritten, bijvoorbeeld in de spits, worden gewoon grote dieselbussen ingezet.

Ook gaat het gerucht dat Connexxion buschauffeurs die teveel mensen meenemen hoge boetes zal opleggen. Dit ontkent de vervoerder tegenover het NHD. Er is een strikt beleid maar er wordt niet bekeurd. Wel zou het kunnen dat de politie een bekeuring uitschrijft wanneer er teveel mensen aan boord zijn.
Pin It
Bekeken: 2519x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/