Veilig Verkeer Nederland, de Fietsersbond en het Verkeersforum Heerhugowaard. Allemaal waren ze erbij toen wethouder Monique Stam woensdagochtend het door de gemeente ontwikkelde verkeersbord onthulde langs de Oosttangent in Heerhugowaard: "Ik wist niet dat je zelf zomaar een bord mocht verzinnen, maar dat mag dus, en ik vind het goed geslaagd."

Er zijn meerdere onderzoeken gedaan naar de kruising van het fietspad langs de Oosttangent en de Haringvliet waar relatief veel incidenten plaatsvinden. En daaruit blijkt dat er technisch eigenlijk niets mis is, hooguit dat de afstand tussen de rotonde en de fietsersoversteekplaats wat groot is waardoor automobilisten al weer gas geven.

Maar ook de fietsers schieten met behoorlijk wat snelheid de weg over 'want er staan haaientanden'. Maar voorrang hebben is niet automatisch voorrang krijgen. En dat is waar dit bord de fietsers op moet wijzen. 'Kijk of je gezien wordt' staat er op, vergezeld van een flink oog.

"zorg dat je oogcontact hebt met de automobilist, dan weet je pas dat je gezien bent. Als er geen oogcontact is ga er dan maar van uit dat je niet gezien bent en rem af." is dan ook het advies van Klaas Rijper van Veilig Verkeer Nederland.
Pin It
Bekeken: 3121x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/