"Steek je hand op als je iemand kent met longproblemen of een huidaandoening." Met deze ijzersterke openingszin pitchten drie VMBO-leerlingen van PCC Oosterhout in Alkmaar hun ondernemersplan afgelopen zaterdag naar landelijke winst. De 14-jarige Samuel, 14-jarige Lehyb en 15-jarige Tim, drie vrienden uit het derde jaar van de opleiding Economie & Ondernemen, vinden het wel tijd voor een (Himalaya)zoutkamer in Alkmaar. Ze wonnen met hun plan eerder al de regionale voorronde van de scholenwedstrijd die was uitgeschreven door de Kamer van Koophandel.

"Er zijn niet veel zoutkamers in Nederland, maar de behoefte is er wel. We vonden dit alledrie een leuk idee en hebben goed samengewerkt. Het pitchen was erg spannend", zegt Samuel. "We hebben veel gehad aan de pitchtraining en de tips die we kregen van een ondernemer", voegt Tim eraan toe. Afgelopen zaterdag vond in Utrecht de landelijke finale plaats. Sander Schimmelpenninck, hoofdredacteur van Quote 500, kondigde het drietal aan. De jury bestaande uit Bernd Damme (Zoom Industries), Omid Bahadori (Domino's) en Rob Coolen (Kamer van Koophandel) waren van mening dat het Alkmaarse zoutkamer-plan hoog scoorde op originaliteit, innovativiteit, realiseerbaarheid, presentatie en samenhang.

De zeer verraste prijswinnaars ontvingen wat persoonlijke prijzen, maar zullen ook nog begeleiding krijgen van één van de juryleden, de succesvolle jonge miljonair Bernd Damme, eigenaar van Zoom Industries. Want hoewel Lehyb politieman wil worden en Tim bij de brandweer wil, wil het drietal toch kijken of hun plan uitvoerbaar zal zijn. "Dus misschien is Alkmaar binnenkort een zoutkamer rijker", besluit Samuel.

Pin It
Bekeken: 3561x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/