Na jaren van voorbereiding is donderdagmiddag zonnepark De Vaandel in Heerhugowaard in gebruik genomen. Ecorus heeft het park ontwikkeld en nam het ontwerp, de bouw en financiering voor haar rekening. Naast Ecorus financieren ook het ASN Groenprojectenfonds en het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland het zonnepark.

Het zonnepark ligt op industrieterrein De Vaandel in Heerhugowaard en heeft een oppervlakte van zo'n 10 hectare, ongeveer 20 voetbalvelden. Daarmee is het een van de grotere zonneparken van Nederland. Op het park staan 34.000 zonnepanelen opgesteld die samen 9 miljoen KWh per jaar aan groene energie opwekken. Genoeg om straks 2.250 huishoudens in en rond Heerhugowaard van duurzame energie te voorzien.

De duurzame energievoorziening van die huishoudens komt neer op een CO2-besparing van ongeveer 5.000 ton per jaar. Om dezelfde hoeveelheid CO2 aan de atmosfeer te onttrekken is ongeveer 1000 hectare bos nodig. De gemeente Heerhugowaard beschouwt de ontwikkeling van een zonnepark op deze locatie als een goed alternatief voor de tijdelijke invulling van het bedrijventerrein.
Pin It
Bekeken: 3019x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/