Gemeente Langedijk wil zich de komende periode gebruiken om meer bewustwording te creëren van de impact van zwerfafval. De gemeente juicht daarom initiatieven waarbij bewoners, organisaties en bedrijven hun omgeving zwerfafvalvrij maken toe.
Bewoners, organisaties of bedrijven kunnen hun 'opschoon-actie' tegen zwerfafval starten. Zij worden dan gefaciliteerd om van de actie een succes te maken. “We zien al dat inwoners op eigen initiatief hun omgeving schoon houden. Dat juichen we toe en gaan we nu ook ondersteunen,” vertelt wethouder Nils Langedijk. “We willen dat meer mensen bewust worden van het probleem van zwerfafval. En dat je samen op een leuke manier er iets aan kunt doen, bijvoorbeeld met je buren of sportclub. Samen houden we Langedijk schoon.”

Zaterdag 15 september was het World Cleanup Day. Toen waren er ‘afvalbutlers’ in winkelcentrum Broekerveiling aanwezig om de bewustwording van zwerfafval onder inwoners te verhogen. Op een grappige en enthousiaste wijze spraken de ’afvalbutlers’ met het winkelend publiek en voerde een kleine show op als er zwerfafval werd ontdekt.

'Opschoonacties' kunnen worden aangemeld op gemeentelangedijk.nl. De gemeente faciliteert met grijpers, ringen, vuilniszakken en handschoenen.
Pin It
Bekeken: 2309x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/