De afgelopen weken heeft de glazen gevel van het gemeentehuis in Heerhugowaard een ware metamorfose ondergaan. Er is een duurzame klimaatgevel aangebracht waardoor de voorgevel niet langer strak en modern oogt, maar een zachtere aanblik heeft gekregen.

De gevel is mede aangepakt omdat de temperaturen in de kantoren de afgelopen zomer waardes van boven van boven de 30 graden bereikten. De aanwezige warmtepomp die de temperatuur regelt kon het niet meer bijbenen. Maar er is ook een positief milieueffect want de verduurzaming van de gevel moet leiden tot een lagere energierekening en minder CO2 uitstoot.

De klimaatgevel bestaat uit grote glaslamellen met zonwerende folie die 'meekantelen' met de zon. De groene gevel is onderhoudsarm want de bewatering van de planten gaat automatisch, er zal alleen af en toe wat gesnoeid moeten worden. Een sensor op het dak stuurt het systeem aan.

De Waardse klimaatgevel is uniek, nog niet eerder werd in Nederland een combinatie tussen lamellen en plantenbakken gebruikt bij één gevel. Normaal gesproken wordt gekozen voor óf lamellen óf plantenbakken.

 
Pin It
Bekeken: 3478x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/