In het rieten dak van een vrijstaand huis aan de Jan Glijnisweg in Heerhugowaard woedde zaterdagavond een fikse brand. Het vuur is inmiddels geblust door de brandweer en moeder natuur. Er waren geen gewonden, wel was er grote schade aan het dak. Opmerkelijk genoeg is het huis van een brandweerman.

Volgens getuigen is de brand ontstaan door blikseminslag, maar dat kon de woordvoerder van de Veiligheidsregio niet bevestigen. Voor de bestrijding werden vier bluswagens en een hoogwerker ingezet, mede om te voorkomen dat het vuur oversloeg naar de achtergelegen loods.

De brandweer kwam er zelf ook niet vanaf zonder schade, maar dat kwam niet door de brand. Zo'n 200 meter van het huis gleed een hoogwerker van de Jan Glijnisweg en eindigde op de kant in de naastgelegen sloot. De brandweerlieden die erin zaten maken het goed, maar ze zijn wel afgelost door collega's.

Om de hulpdiensten vrij baan te geven, werd de Jan Glijnisweg afgesloten. De rook die vrijkwam trok over de naastgelegen weilanden richting de Rustenburgerweg, maar heeft voor zo ver bekend niet tot veel overlast geleid.

Elders in Heerhugowaard, aan de Gaard, was de bliksem (ook) ingeslagen, maar hier bleef de schade beperkt. Wel was er stroomuitval, maar die was eenvoudig te verhelpen door stoppen te vervangen of schakelaars terug te zetten.
Pin It
Bekeken: 5548x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/