Het zal er al aan te komen en vrijdagavond was het in Haarlem dan echt zo ver: Sebastiaan Bonte wierp zijn 1kg discus in de tweede ronde voorbij de magische 60 meter grens. Met zijn nieuwe record van 60,09m stijgt de Hera-atleet naar de vierde plek op de nationale ranglijst allertijden voor C-jongens.

De 15-jarige Sebastiaan gedijt prima onder werptrainer Hans Arnhard. Hij kan goed overweg met de kogel, maar vooral zijn discuswerpen baart opzien. Met de 1,5 kg discus voor B-jongens werpt hij zelfs al 48,44m. Hans denkt dat zijn pupil nog wel wat meer in zich heeft. Héél misschien haalt hij de 63.96m van Erik de Bruin uit 1978 wel. De Bruin bezit ook nog altijd het mannenrecord.

Waar het verder heen zal gaan is natuurlijk koffiedik kijken, maar Sebastiaan werpt verder dan meerdere atleten die als senior op internationale kampioenschappen stonden. Het jonge talent lijkt alles mee te hebben: zijn instelling, lengte en gevoel voor techniek. Dat hij nog niet sterk is, is alleen maar mooi; dat komt vanzelf wel met krachttraining.

In Haarlem namen meer Heranen deel, waaronder Noah Verduin en Femke Jonker, eveneens nationale toppers bij de C's. Noah won met een nette speerworp van 35,11m en Femke kwam ondanks lichte tegenwind tot een respectabele 10,77m. (foto: archieffoto)
Pin It
Bekeken: 2764x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/