Zorgcentrum Hugo Oord in Heerhugowaard staat al sinds september 2017 leeg. De komende twee jaar zal het echter worden ingezet als een begeleid wonen complex voor jongeren.

Woonwaard gaat de 51 appartementen in de rechtervleugel huren. Twee derde deel verhuurt Woonwaar vervolgens door aan zorgorganisaties. Voor de gemeente Heerhugowaard is dit een stap in de goede richting om het tekort van drie miljoen voor de jeugdzorg in te lopen.

De gemeente probeert dure zorg te vermijden: er zijn niet veel mogelijkheden voor begeleid wonen in Heerhugowaard dus het komt vaak voor dat er geen plek is voor jongeren die hiervoor in aanmerking komen waardoor ze in een dure instelling moeten blijven. Straks kan een groot deel van die jongeren dus wel op zichzelf gaan wonen.
Pin It
Bekeken: 5543x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/