Vrijdag zette het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord (WSP-NHN) maatschappelijk betrokken werkgevers in het zonnetje met een ontbijtje. Het ontbijt was de aftrap van het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) programma ‘Ondernemen met het hart’ in regio Alkmaar. Aan tafel zaten werkgevers die ruimte bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Met het MVO-programma streeft WSP-NHN er naar om zoveel mogelijk werkgevers te interesseren voor sociaal ondernemen en om hen te verbinden aan het netwerk van ambassadeurs van MVO. Zij vergroten de arbeidskansen voor werkzoekenden die moeite hebben om aan de slag te komen, zoals mensen met een arbeidsbeperking of langdurig werklozen.

Na het ontbijt werden de werkgevers uitgenodigd om een convenant te ondertekenen, waarmee ze kenbaar maken dat zij, waar mogelijk, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst nemen en andere ondernemers aansporen hun voorbeeld te volgen. Bedrijven die het convenant tekenen en minstens 5% van van het personeel bestaat uit mensen uit de doelgroep krijgen het keurmerk ‘Proud Partner’ van het WerkgeversServicepunt.

Het WSP-NHN breidt met het Alkmaarse platform haar MVO-programma verder uit. Diverse programma's in Noord-Holland Noord worden in het programma opgenomen, zoals het Social Return On Investment (SROI-certificaat van WSP-partner Halte Werk. SROI-gecertificeerden namen ook deel aan het ontbijt.

Meer informatie over maatschappelijk ondernemen op wsp-nhn.nl. (foto: WerkgeversServicepunt NHN)
Pin It
Bekeken: 2550x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/