De Broekhornerbrug in Broek op Langedijk moet worden aanpast omdat de brug volgens omwonenden teveel lawaai maakt. In ieder geval één broedend paar Boerenzwaluwen ervaren dat blijkbaar anders en heeft de brug uitgekozen om in alle rust een nest te bouwen en voor nageslacht te zorgen.

Er zijn zelfs meerdere nestjes te zien, maar of daar ook in gebroed wordt is niet duidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat de voor dit weekeinde geplande werkzaamheden aan de brug nu moeten worden uitgesteld. Broedende boerenzwaluwen mogen niet worden verstoord.

Het broedseizoen van de Boerenzwaluw is behoorlijk lang. Vaak wordt eind april begonnen met een eerste broedsel. En als die jongen uitgevlogen zijn, volgt vrijwel altijd een tweede broedsel. Pas in de loop van september vliegen de laatste jongen uit.
Pin It
Bekeken: 3052x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/