Vrijdagmiddag opende wethouder Anjo van de Ven de 25e editie van hèt theaterspektakel De Karavaan. Het startschot werd gegeven op het Doelenveld in Alkmaar, dat voor tien dagen als  hoofdkwartier van het podiumkunstenfestival dient.

Dit jaar draait de Karavaan om het thema ‘Open Mind’ en vinden de voorstellingen plaats op de meest bijzondere plekken in Regio Alkmaar; van oude fabrieken tot kerken, maar ook op bijzondere locaties in de binnenstad.

Zoals in het statige Huize de Dieu in de Langestraat, waar vrijdagavond het dansconcert Zweer te zien was. Ook het cabaret Groote Woorden ging in première op een toepasselijke locatie, die van de redactie van de Alkmaarsche Courant.

Vrijdagavond was ook de première van de oeropera Aardappelvreters, op het boerenerf van familiebedrijf Valkering in Egmond aan den Hoef. Een indrukwekkend en ontroerend verhaal over de ondergang van het boerenbedrijf met lovende kritieken. Het theaterstuk is samen met Oerol gemaakt en zal later dit jaar ook tijdens het Oerol-festival te zien zijn.

Op het Doelenveld valt ook veel te zien en te doen, zoals het gratis straattheater, livemuziek, korte voorstellingen en de Kinderkaravaan. Ook de bijzondere achterstevoren geluidswandeling vertrekt vanaf deze plek.
Pin It
Bekeken: 2565x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/