Na vier weken van intensief overleg onder leiding van informateur Erik van der Maas (VVD), komt er witte rook uit de Alkmaarse politieke schoorsteen. GroenLinks, VVD, PvdA, D66 en CDA hebben een coalitieakkoord bereikt. De coalitie bezet 24 van de 39 zetels in de raad. Volgens Van der Maas was er tijdens de gesprekken een constructieve, stimulerende en collegiale sfeer.

Wilde de Onafhankelijke Partij Alkmaar na mislukte besprekingen nog het voortouw nemen, nu zit de lokale partij dus definitief op de oppositiebank, ondanks dat het nog altijd zes zetels bezet, evenveel als VVD en GroenLinks.

De partij behaalde in 2014 tien zetels, maar verloor er in maart 2015 twee, doordat toenmalig fractieleider Ben Bijl en Willem Peters voor zichzelf begonnen als Belangen Alkmaarse Samenleving. Tijdens de verkiezingen verloor de partij nóg twee  zetels. BAS behaalde overigens nul extra zetels, nóg een verlies voor de 'echte' lokalen.

Het coalitieakkoord dat GL, VVD, PvdA, D66 en CDA bereikten en dat de titel 'Alkmaar aan Zet' draagt, is naar eigen zeggen ambitieus en uitdagend. Duurzaamheid, veiligheid, wonen, onderwijs en zorg voor elkaar staan centraal. De coalitie steekt nadrukkelijk de hand uit naar de andere politieke partijen in Alkmaar om actief en constructief mee te doen.

Elke coalitiepartij levert een wethouder. Reeds bekende namen zijn VVD'er Pieter Dijkman en D66-lid Elly Konijn. Nieuwelingen zijn voor GroenLinks Christian Braak, voor PVDA Paul Verbruggen en voor CDA Marcel van Zon.

Het coalitieakkoord zal zondag 3 juni om 13:00 uur gepresenteerd worden in Restaurant Lindetuin, Doelenveld 3.
Pin It
Bekeken: 4588x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/