Bewoners van het Alkmaarse Schermereiland maken zich zorgen over de parkeersituatie vanwege de bouw van appartementencomplex de West-Friese Poort, op de hoek van de Eilandswal en het Oudorperdijkje.

Eerder maakten de bewoners met succes bezwaar tegen de omvang en dan vooral de hoogte van het complex. Het college besloot het complex 2,5 meter te verlagen. Ook het parkeerprobleem werd toen aan de kaak gesteld. Er werd toegezegd extra parkeerplaatsen te realiseren in de ondergrondse parkeergarage, maar op straat komen er alsnog zes of zeven.

Hier zit het probleem volgens de omwonenden. Het Schermereiland wordt sinds jaar en dag gebruikt als gratis parkeerterrein voor mensen die de binnenstad bezoeken. Stadsbezoekers zullen deze plaatsen mogelijk gebruiken. Het parkeerprobleem zal zo alleen maar verergeren vrezen de Rooie dorpers.

Een aantal van hen pleitte dan ook voor de invoering van betaald parkeren en parkeervergunningen voor de bewoners. Helaas haalde dit voorstel het niet na een gemeentelijke enquête.
Pin It
Bekeken: 3556x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/