31,8 procent van de Alkmaarse jongvolwassenen is psychisch ongezond blijkt uit een onderzoek onder inwoners tussen de 16 en 25 jaar. Daarmee liggen de Alkmaarders boven het provinciaal gemiddelde van 27,5 procent.

In het onderzoek van onderzoeksbureau Noord-Holland Noord gaven de jongvolwassenen onder andere last te hebben van depressie, angststoornissen, burn-out's, anorexia of andere mentale klachten. 18,6 procent van deze groep is behandeld voor psychische klachten.

Ook geven Alkmaarse jongvolwassenen aan vaak last te hebben van stress. Zo heeft 9,5 procent van de jongvolwassenen meestal of voortdurend last van stress, 19,4 procent vaak, 52,9 procent soms en 18,2 procent zelden tot nooit.

''De meest genoemde oorzaken van stress zijn opleiding/school, werk, onzekerheid, keuzes maken en geld. 24,5 procent daarvan ervaart invloed van stress op de lichamelijk en/of geestelijke gezondheid'', zo is in het rapport te lezen.
Pin It
Bekeken: 3639x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/