Zaterdag was het weer tijd voor de jaarlijkse Grachtenparade. Het water rond en in de binnenstad was opnieuw gevuld met kleurige uitdossingen. Er vielen dit jaar iets minder politiek getinte boten te bewonderen en het prachtige weer zorgde wellicht voor iets minder toeschouwers opleverde. Vooral op de bootjes zelf werd Gay Pride volop gevierd.

De Grachtenparade is onderdeel van Gay Pride, een meerdaags evenement in het leven geroepen voor de LHBT-gemeenschap om zich volop te uiten en feest te vieren, en om tolerantie in de samenleving te promoten.

De bootjesoptocht vertrok vanaf de Bierkade en tufte via de Luttik Oudorp en de Voordam richting het Noordhollands kanaal. Vanaf daar ging de tocht over Geestersingel en de stad weer bij de Oudegracht. Het volgende checkpoint was de Turfmarkt en vanaf daar werd via Verdronkenoord voor de tweede keer het Waagplein aangedaan, deze keer om hier ook te eindigen.

Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schilpp maakte een reportage van het spektakel en die is te vinden op onze Facebookpagina. (foto's: Marco Schilpp)
Pin It
Bekeken: 2640x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/