Aan de Rubenslaan in Alkmaar start de verbouwing van het kantoorgebouw ‘De Hoef’. Wethouder onderwijs Elly Konijn-Vermaas gaf het startschot voor de transformatie tot de moderne nieuwe huisvesting voor de Ipabo.

"Ik vind het positief dat Hogeschool iPabo een nieuwe locatie in Alkmaar heeft gevonden. De school krijgt aan de Rubenslaan een goede en moderne uitstraling en is daarmee toekomstbestendig", aldus wethouder Konijn. "En dit alles is in constructief overleg bereikt, waarbij de gemeente alleen een faciliterende rol heeft. Wij zijn blij dat de jarenlange samenwerking in Alkmaar wordt voortgezet. Omdat de samenwerking met diverse basisscholen in onze gemeente van toegevoegde waarde is voor het Alkmaarse onderwijs”.

Ook studenten waren betrokken bij de voorbereidingen en kijken uit naar het nieuwe pand. Het wordt een modern, transparant gebouw met een eigen gymzaal, vooral welkom voor de sportklas van de iPabo. Het gebouw wordt groter, met veel mogelijkheden maar waarbij de huiselijke sfeer blijft behouden. De Alkmaarse BRTArchitecten hebben het ontwerp gemaakt.

Het Exploreon, een centrum voor onderzoekend leren met veel praktische toepassingen, krijgt een prominente plaats, zowel in het gebouw als in de samenwerking met het basisonderwijs in Alkmaar.

Na de aankoop van het pand door de hogeschool op 1 oktober 2017 zijn volgens planning de voorbereidingen voor de verbouwing in december van start gegaan. Met ingang van het nieuwe studiejaar 2018-2019 gaan de deuren van het nieuwe pand open, tijdens de viering van het 50-jarig jubileum. De hogeschool was in die tijd gevestigd aan de Van de Veldelaan en daarna in het huidige pand aan de Gabriel Metsulaan.

Collegevoorzitter Titia Bredée: "We zijn verheugd om in het Alkmaarse Hoefplan een gebouw te kunnen inrichten dat helemaal voldoet aan de eisen van het moderne onderwijs en onderzoek. Studenten en medewerkers geven input om het gebouw de vertrouwde iPabo-uitstraling te geven”. (foto Ipabo)
Pin It
Bekeken: 2418x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/