Het Alkmaarse college heeft het ‘Preventie- en handhavingsplan In Control of Alcohol & Drugs 2018’ vastgesteld. Jaarlijks stelt de gemeente het lokale handhavingsplan vast, waarin is uitgewerkt wat er preventief en handhavend gedaan wordt aan het voorkomen en terugdringen van het alcohol- en drugsgebruik onder minderjarigen.

Uit GGD-onderzoek in 2017, de 'jongvolwassenenmonitor', blijkt dat een groot deel van minderjarigen wel eens alcohol gebruikt. Zij krijgen de alcohol vaak via vrienden (84,1%) of van hun ouders (50,7%). Vooral dat laatste maakt het een maatschappelijk gedeelde zorg in het plan.

Aan het preventie- en handhavingsplan is nog een extra maatregel toegevoegd. Stadstoezicht filmt de minderjarige jongere die onder invloed van alcohol en/of drugs is. Samen met de ouders worden zij op een later moment met deze beelden geconfronteerd.

Uit het GGD-onderzoek blijkt ook dat de leeftijdscontrole niet in alle horeca is toegepast. Tot die conclusie kwam de Universiteit van Twente ook al. Aan de huidige handhaving wordt een maatregel toegevoegd. Stadstoezicht gaan langs de overtreders van de Drank & Horecawet en met hen in gesprek over hun plicht en actieve rol in controle van de wettelijk bepaalde leeftijd.

Het gebruik van alcohol onder minderjarigen blijft een maatschappelijke gedeelde zorg, waarbij overheden en ouders met elkaar voor een beter resultaat kunnen zorgen. De gemeente Alkmaar werkt samen met 17 Noord-Hollandse gemeenten, GGD Hollands Noorden, Veiligheidsregio NHN, Brijder Jeugd en GGZ aan het voorkomen en terugdringen van het alcohol- en drugsgebruik in Noord-Holland Noord.
Pin It
Bekeken: 2618x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/