De 50-jarige Uitgeester Robert E., die op het parkeerterrein van het Van der Valk hotel in Akersloot Hennie Schipper doodschoot, mag hiervoor acht jaar de cel in, zo besliste de rechter dinsdag.

De officier eiste tien jaar cel maar de rechter hield er rekening mee dat E. verminderd toerekeningsvatbaar was. E. stond onder zware druk omdat het slachtoffer, de Zandvoortse goudhandelaar Hennie Schipper, hem al jaren afperste.

Op de bewuste dag hadden de heren een afspraak over een bedrag van 40.000 euro dat E. zou moeten betalen aan S. E. had het bedrag niet en was bang en labiel. Hij nam een wapen mee om zichzelf eventueel te kunnen verdedigen. Tijdens het gesprek schoot hij S. neer in een opwelling en gaf zich vervolgens aan op het politiebureau in Koog aan de Zaan.

De rechter vond wel dat E. het afpersen op een andere manier had kunnen laten stoppen en nam het hem kwalijk dat hij op klaarlichte dag, op een vol parkeerterrein zijn zakenpartner neerschoot.
Pin It
Bekeken: 2358x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/