Ze twijfelden geen moment: drie gemeentewerkers van de Heerhugowaardse plantsoendienst grepen maandagochtend in toen een vrouw werd aangevallen door een man met een mes.

Ze stortten zich met gevaar voor eigen leven op de man, die ook nog eens een pistool vasthield, en hielden hem vast tot de politie arriveerde. Dinsdagochtend gingen ze met mediapartner NH Nieuws terug naar de plek des onheils.

Een van de helden vertelt: "We liepen erlangs en op een gegeven moment zei iemand vanuit het raam met een armgebaar dat we haast moesten maken. Toen zijn we gaan rennen en kwamen we hier aan op het plaats delict. Toen zagen we dat het serieus was: een mes, een pistool. Ik had zoiets van: 'deze man moeten we ontwapenen'. Ik heb z'n arm gepakt en mijn collega heeft hem ontwapend. En we hebben hem in bedwang gehouden tot de politie er was."

Waarschijnlijk zouden maar weinig mensen in zo'n situatie ingrijpen, maar de gemeentewerker twijfelde geen moment. "Ik zag het vuurwapen en het mes en ik dacht: 'oei'. Ik schrok ook. Maar ik had zoiets van: 'we moeten hem ontwapenen, want hij is die vrouw aan het afmaken. Dus niet wegrennen'. Ik ben blij dat ik de juiste handelingen heb verricht en dat die vrouw het goedmaakt". Zijn collega vult aan: "Ik denk dat als wij niet waren komen aanrennen, dat het fataal was geworden."

Maandag kwam een paar uur na de steekpartij meer informatie naar buiten. Volgens de politie gaat het om een 39-jarige vrouw die werd aangevallen door een 77-jarige man. De verdachte is aangehouden, de vrouw moest zwaargewond met meerdere steekwonden naar het ziekenhuis. Het zou gaan om een incident in de 'relationele sfeer'.

Dinsdagochtend wist de politie nog niet veel meer. "We zijn nog steeds bezig met het onderzoek", aldus een woordvoerder van Politie Noord-Holland Noord.
Pin It
Bekeken: 3841x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/