Politie Alkmaar-Duinstreek kan tevreden terugkijken op een afnemend aantal inbraken. Omdat 2017 nog niet voorbij is, wordt naar week 1 tot en met 50 gekeken. In 2015 werden in de gemeenten Alkmaar, Heiloo, Castricum en Bergen 782 woninginbraken geregistreerd. Een jaar later waren dit er nog 648 en dit jaar bleef de teller steken op 450.

De politie wijdt de daling aan een goede samenwerking met de gemeenten Alkmaar, Heiloo, Castricum en Bergen, en met de WhatsApp buurtpreventiegroepen. Ook wijst de politie op genomen maatregelen en interventies.

 

Het politie woninginbrakenteam (WIT) heeft voor heel Noord-Holland Noord van begin 2017 tot en met dinsdag 19 december 150 verdachten afgehandeld, goed voor een oplossingspercentage van 11%.

De dalende cijfers zijn zeker ook dankzij de bewustwording van mensen. Alertheid, meldingsbereidheid, betere veiligheidsmaatregelen en meer sociale controle verhogen de pakkans voor de daders en verkleinen de mogelijkheid om toe te slaan. Zo'n 60% van alle aanhoudingen in het land wordt verricht op heterdaad, vaak door snel en adequaat optreden van getuigen.

Het jaar is nog niet voorbij en juist in deze periode gaan mensen op pad.  Daarbij zal een huis waar mensen thuis lijken te zijn eerder voorbij gelopen worden, net als huizen met sloten van goede kwaliteit. Tips & trucs ter voorkoming van woninginbraak zijn te vinden op maakhetzeniettemakkelijk.nl.

Wie zich wil aansluiten bij WhatsApp buurtpreventie kan informatie inwinnen bij de eigen wijkagent en zich ook bij hem of haar aanmelden.

De politie hoopt goede samenwerking de dalende trend doorzet.
Pin It
Bekeken: 2483x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/