De christelijke gereformeerde kerk (cgk) en de gereformeerde kerk vrijgemaakt (gkv) in Broek op Langedijk gaan op 1 januari samen verder als één gemeente. Dit meldde het Reformatorisch Dagblad eerder deze week.

Ds. H. van Veen van de gereformeerde kerk is recent met emeritaat (pensioen) gegaan. Zijn collega ds. F. H. Meijer van de gereformeerde kerk zal predikant worden van de samenwerkingsgemeente. De ochtenddiensten vinden plaats in het kerkgebouw van de cgk (zie foto), de middagdiensten wisselend van locatie.

Beide kerken zijn streekgemeenten. De christelijke gereformeerde kerk heeft 650 leden en de gereformeerde kerk vrijgemaakt 200 leden.

Het bundelen van de krachten kan als versterking van de gereformeerde kerk gezien worden. Het is geen groot geheim dat religie in Nederland op zijn retour is. De afgelopen jaren zijn meerdere kerken in de regio gestopt met hun diensten en in november werd nog bekendgemaakt dat de christelijke gereformeerde kerk van Schiedam helemaal opgeheven wordt. (foto: Reliwiki)
Pin It
Bekeken: 3124x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/