De politie heeft een inwoner van Langedijk aangehouden vanwege het bezit van illegaal vuurwerkbezit. Dit meldde wijkagent Anne Kees Meines donderdag via Twitter. Later is een tweede inwoner aangehouden, die illegaal vuurwerk van de verdachte had gekocht.

Wijkagent Meines trof met zijn collega's 49 mortieren in een schuurtje tussen huizen. De zogenaamde shells waren vermoedelijk bedoeld voor verkoop.

Een politiewoordvoerder meldde nieuwspartner NH Nieuws dat het niet vaak gebeurt dat er zoveel mortierbommen in één keer ontdekt worden. De mortieren vallen in de categorie 'massaexplosief'; als één van de mortieren afgaat, ontploft de rest ook gelijk.

Na verder onderzoek bleek dat de verdachte vuurwerk had doorverkocht aan een dorpsgenoot. Daar troffen agenten een 12 kilo zwaar flowerbed aan. Dergelijk vuurwerk wordt vaak door professionals gebruikt voor shows.

Al het vuurwerk is in beslag genomen en tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt. (foto: wijkagent Meines)
Pin It
Bekeken: 3232x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/