Na veertig jaar praten wordt zaterdag eindelijk een deel van de Westfrisiaweg geopend. Het gaat om het stuk tussen Zwaag en de A7. Maar er zijn ook zorgen over geld en tijdige oplevering van de rest. Dit meldt mediapartner NH Nieuws.

Na het jaar vertraging , is er nu door tegenvallende inkomsten vanuit het rijk en de provincie een tekort van 25 miljoen euro. Uit een tussentijds rapport blijkt dat hiervan 10 miljoen euro niet opgevangen kan worden.

"Het is heel ernstig dat we als provincie miljoenen moeten bijleggen. Dat is zorgelijk en kenmerkend voor veel projecten in de provincie", zegt SP-statenlid Wim Hoogervorst. In februari vertelde gedeputeerde Elisabeth Post NH Nieuws nog dat ze niet om meer geld zou vragen.

Maar daar lijkt het nu wel op. "Het is niet zo dat het project duurder wordt, maar de inkomsten vallen tegen. Ik weet niet hoe hoog dat bedrag gaat uitpakken. Maar als ik dat weet, dan kom ik met een voorstel richting Provinciale Staten", aldus Post.

Hoogervorst kijkt vooruit: "We zien het tekort alleen maar oplopen. Het is nog lang niet klaar, dus we houden ons hart vast." Ook heeft hij twijfels over de uiteindelijke opleveringsdatum. "Dat is nu nog eind 2018. Maar er moet nog heel veel gebeuren."

"Als het aan mij ligt gaan we dat halen. Ik ga er vanuit dat we de weg conform de afspraken in 2018 openstellen", aldus een positieve Elisabeth Post. Otto van Lookeren Campagne van Heijmans is zelfs zeer stellig. "Het gaat lukken, zo simpel is het. Mensen hoeven niet te twijfelen." (kaart: provincie Noord-Holland)
Pin It
Bekeken: 2706x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/