Op de algemene begraafplaatsen in Langedijk bestaan twee typen graven; gemeenschappelijke en particuliere. Bij die laatste kan de rechthebbende zelf bepalen wie er in wordt begraven. Vaak zijn dit familieleden. De huurtermijn is twintig jaar, met mogelijke verlenging met vijf, tien, vijftien of twintig jaar. Om deze grafleges is nu veel om te doen in de gemeente.

Voor honderden graven blijken geen leges meer te worden betaald en de rechthebbenden die wel betalen vinden dit niet eerlijk. De gemeente heeft besloten om wanbetalers een jaar de tijd te geven om de rechten op het graf opnieuw te vestigen. Als zij dit niet doen dan wordt het graf geruimd, en dat is dan onherroepelijk.

Een soortgelijke beslissing werd in 2014 al genomen voor de begraafplaats in Broek op Langedijk. Graven worden alleen geruimd voor hergebruik als dit echt nodig is, of het teveel verwaarloosd is. Stoffelijke overschotten worden dan in een verzamelgraf geplaatst.

Het voornemen wordt gepubliceerd op de gemeentewebsite en de betreffende nabestaanden worden actief op de hoogte gebracht, zodat er geen misverstanden ontstaan over dit gevoelige onderwerp. Graven met historische waarde zullen in ieder geval ontzien worden.
Pin It
Bekeken: 3782x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/