Gemeente Heerhugowaard wil het zuidelijke eind van de Middenweg herinrichten en de grond in de bocht gunnen aan volkstuinvereniging Groene Waard.

Groot obstakel is echter een bewoner van het te slopen huis in de bocht. Het stadsbestuur wil hem via de rechtbank weg krijgen, door te wijzen op het 'algemeen belang' van herinrichting. Nu is meer bekend over wat daarmee wordt bedoeld.

De bewoner wil alleen verhuizen als zijn verhuurder, de gemeente, een vergelijkbare woning regelt. Die bestaat echter niet. Dit staat niet alleen de herinrichting in de weg, maar ook de belofte van de gemeente om - in ieder geval voor de helft - vervanging te bieden voor de grond langs de Krusemanlaan, die Groene Waard in 2014 verloor ten faveure van de Westfrisiaweg.

De gemeente verklaart tegenover het NHD dat het algemeen belang draait om veiligheid voor de fietsers en de waterhuishouding in de omgeving. Er is binnen in de bocht ruimte nodig voor verlenging van het gescheiden fietspad. Vooral voor fietsers vanaf Heerhugowaard wordt zo de situatie veiliger, want dan steken ze over vóór de in- en uitrit van Intratuin. Het meeste autoverkeer gaat van en naar het tuincentrum.

Verbetering van de waterhuishouding was al nodig, maar werd nog even genegeerd bij de vestiging van Esgédé Reigersdaal even verderop. Die instelling was overigens eerst in de bocht gepland, maar de halsstarrige bewoner belette dit. De gemeente wil sloten op elkaar laten aansluiten en extra waterberging creëren. De verbeterde waterstand is meteen ook gunstig voor de gewenste volkstuinen.
Pin It
Bekeken: 3877x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/