Op petitie.nl is een handtekeningenactie gestart om in Langedijk het oude vuilophaalsysteem terug te krijgen. De actie wordt ook gedeeld op facebook om handtekeningen te verzamelen.

Er zijn in het nieuwe systeem drie verschillende bakken. Allemaal worden ze slechts één keer per drie weken geleegd. Voor grote gezinnen is dit een crime, de grijze bak is overvol en als er ook bijvoorbeeld luiers ingegooid worden is de stankoverlast enorm. Ook de groene bak zit tegen de tijd dat hij geleegd wordt overvol. Vooral als het warm is brengt dit een sterke mate van stankoverlast met zich mee, maar er komt ook ongedierte op af.

Het nieuwe systeem startte in december 2016. Er kwam een rolemmer bij; de rolemmer met een oranje deksel voor plastic, blikken en drankkartons. Deze rolemmer vervangt nu de plastic zakken die inwoners destijds aan de daarvoor bestemde palen langs de weg hingen.

De gemeenteraad wees in juli een motie van de VVD af, die pleitte om de bakken vaker te legen in de zomer. De initiatiefnemers van de petitie proberen het nu op deze manier, zij verzoeken de gemeente terug te keren naar het oude systeem; de groene en grijze bak om de week legen en het plastic twee keer per maand ophalen.
Pin It
Bekeken: 5223x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/