In het voormalige gemaal aan de Zuidelijke Ringdijk in Heerhugowaard bevindt zich sinds jaar en dag het Poldermuseum Heerhugowaard. Deze zomer wordt het museum verbouwd om plaats te kunnen bieden aan meer en andere activiteiten. Bij een zoektocht naar een tijdelijke locatie werd deze gevonden in Winkelcentrum Middenwaard.

“Wij vonden het een interessant idee om deze zomer een winkelunit ter beschikking te stellen aan dit museum. Pop-up shops zijn een bekend fenomeen maar vrijwel nergens vind je een pop-up museum! Daarnaast ligt Middenwaard 2,3 meter onder N.A.P. en is het voor toeristen ontzettend leuk en spannend; shoppen onder de zeespiegel” aldus centrummanager Duco Beltman.

Het pop-up Poldermuseum is vanaf 1 juli te vinden bij de entree van Middenwaard aan het Stadsplein. Het museum op nummer 96B wordt bemand door vrijwilligers en kent beperkte openingstijden, maar in de etalage is altijd wat te zien en worden films over de historie van de polder en het museum vertoond.

De openingshandeling van het Poldermuseum werd donderdagmiddag 29 juni verricht door de oudste nog levende dijkgraaf. De heer Jaap van Langen wordt op 8 juli 100 jaar.
Pin It
Bekeken: 2941x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/