Alkmaar, 30 januari 2014. Het dempen van een sloot lijkt de oplossing te zijn voor de kwestie rond het bestemmingsplan Westrand-Zuid en het AZ trainingscomplex, zo liet wethouder De Baat donderdagavond weten tijdens de raadsvergadering. De angel was daarmee eigenlijk uit het door het door de PvdA aangevraagde interpolatiedebat.

Tenminste, zo leek het, want de wethouder kreeg toch nog behoorlijk de wind van voren van fractieleider Paul Verbruggen. Over de gevolgde procedure, de uitingen in de media en het niet of gebrekkig informeren van de raad. Collegesteun was er ook. Van D66 die de Zwarte Piet bij AZ legde, van OPA die de complexiteit van het dossier aanhaalde, en van het CDA dat voetbaltermen aanhaalde om te benadrukken dat AZ een 'pittig spel' speelde en het vooral mooi is dat "we er uit gaan komen".

De gevonden oplossing zorgt ervoor dat Camping Alkmaar de mogelijkheid krijgt uit te breiden en de geboden kwaliteit verder te verhogen. Daarmee heeft de camping zich in beginsel bereid verklaard geen bezwaar in te dienen tegen het bestemmingsplan. 

De PvdA diende een motie van wantrouwen in tegen wethouder de Baat. Het werd fractievoorzitter Verbruggen niet in dank afgenomen door de coalitiepartijen en Leefbaar Alkmaar. Vooral het zonder woorden aanhalen van het MCA dossier viel niet goed en leek als een boemerang bij Verbruggen terug te komen. "We nemen dit niet serieus", "wat goedkoop", "buitengewoon jammer" en "simpel" waren wat reacties van de college partijen. Leefbaar Alkmaar noemde de motie "kenmerkend voor de regentenmentaliteit binnen de PvdA". GroenLinks steunde de motie met de opmerking "we voelen ons door deze wethouder op het verkeerde been gezet" en ook Bruisend Alkmaar achtte De Baat verantwoordelijk voor het moeizame verloop en het gebrek aan informatie.

 

Pin It
Bekeken: 1920x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/