Alkmaar, 24 januari 2014. Een gedeelte van de woningen aan de Kwakeloever wordt ontruimd als gevolg van de grote uitslaande brand die vannacht heeft gewoed in de Pettemerstraat. Nader onderzoek naar asbest in de omgeving heeft uitgewezen dat er op de Kwakeloever een hoeveelheid asbest aanwezig is, die evacuatie noodzakelijk maakt. Door de vondst van de asbest wordt het afgezette gebied vergroot en omvat het nu het Huiswaarderplein, de Koedijkerstraat, de Kwakelkade en de Kwakeloever. De bewoners worden ondergebracht in opvanglocaties of bij vrienden en/of familie. De asbestdeeltjes worden door een een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf opgeruimd zodra bekend is dat de betreffende gebieden zijn verlaten. De gemeente houdt er rekening mee dat de sluitingen en evacuatie in ieder geval tot dinsdag zullen duren. Het bewuste gebied is met hekken en geel/zwarte signaallinten afgezet. 

Door de brand zijn ook roetdeeltjes verspreid richting delen van de Hoornse Kade, Ooievaarsstraat en Gravenweg. Ook roet kan gezondheidsklachten veroorzaken. Het advies is daarom om  contact met roet te vermijden, vuile handen en schoenen te wassen en speeltoestellen waar roet op goed schoon te maken. Als er veel roet in een zandbak is terechtgekomen, is het beter het zand te vervangen.

Pin It
Bekeken: 1349x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/