Alkmaar, 7 december 2013. Politieagenten kregen zaterdagmorgen even na middernacht op straat melding van een vechtpartij op de Mient, nabij de Gewelfde Stenenbrug. Er zou iemand op de grond liggen met een hoofdwond. De politie rende er naartoe en zag daar twee groepjes tegen over elkaar staan, die over en weer aan het duwen en trekken waren. Toen de agenten aankwamen gingen de groepen uit elkaar en liep een ervan weg richting de Magdalenastraat. Op de grond lag een 25-jarige man uit Krommenie met een hoofdwond. De agenten konden zijn vrienden tot rust brengen. De ruzie bleek een voortzetting te zijn van een conflict in een kroeg rond een omgevallen biertje.

Enige tijd later stond het weggelopen groepje in de Langestraat. Zij bleken uit Heiloo te komen en twee van hen moesten hun moeder zaterdag begraven. Ze gingen terug naar het station en de agenten besloten nog een stukje achter hen aan te fietsen ter beveiliging. Hierbij werden zij door een 19-jarig groepslid uitgescholden voor onder meer "kankermongolen". Een agent stapte af en sprak hem hierop aan. Een ander groepslid begon zich ermee te bemoeien terwijl de jongen op een raam van een winkel begon te slaan. De agenten pakten hem en vervolgens keerde de hele groep zich tegen hen.

De situatie liep uit de hand en de agenten kregen assistentie van collega's. Politiehond Luc werd ingezet en beet één van de jongeren in het bovenbeen. Uiteindelijk werden zeven Helooërs van 17 tot 20 jaar aangehouden. De gebeten jongen moest naar het ziekenhuis voor hechtingen. De gewonde jongeman uit Krommenie was eerder al naar het MCA gebracht.

Pin It
Bekeken: 1333x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/