Reclame

Alkmaar, 25 november 2013. FC Plubos speelde vrijdagavond in eigen huis tegen Drachtster Boys. Door een flitsende start van de bezoeksters was de wedstrijd binnen zes minuten eigenlijk al gespeeld, uiteindelijk werd het 2-9. Plubos kon nog altijd niet beschikken over Visser en Louhatapessy door blessures. Al vroeg in de wedstrijd kwam Drachtster Boys op voorsprong doordat een diepe bal werd binnen gekopt door Viet: 0-1. Niet veel later scoorden Viet en Van Toledo allebei twee keer uit mooie aanvallen en goede individuele acties, dat leverde een 0-5 voorsprong op. Coach Ron Admiraal vond het wel even genoeg en vroeg een time-out aan. De Alkmaarders gingen daarna wat behoudender spelen en gaven de Noordelingen geen ruimte meer. Door de omzetting werd de strijd meer gelijkwaardig en kon Plubos zelfs wat terug doen. Webeling gaf na een mooie aanval een diepe bal op Van Dijk, die op haar beurt beheerst afrondde: 1-5. Al snel werd de hoop op meer aan diggelen geschoten door de ploeg uit Drachten doordat Van der Geest er 1-6 van maakte. Dit was ook de ruststand.

FC Plubos mocht aftrappen in de tweede helft, maar verspeelde direct de bal. Van Toledo profiteerde optimaal en scoorde de 1-7. Plubos probeerde daarna de ruimtes weer klein te houden en via snelle uitvallen te scoren. Dat lukte slechts een keer. Pluijmers onderschepte de bal en kwam door langs de zijlijn. Haar voorzet was niet goed, maar door een been van Drachtster Boys kwam deze voor de voeten van Oud. Zij maakte de 2-7 door in het lege doel te scoren. In de laatste minuten voerden de bezoeksters de scoren nog op naar 2-9 door doelpunten van Vellema en Veelers, waardoor het een zware nederlaag werd voor FC Plubos.