Reclame

Alkmaar, 25 november 2013. De mannen van Alvoco walsten zaterdag in hun thuiswedstrijd over Spaarnestad 3 heen. De ploeg uit Haarlem kon alleen in de laatste set wat terug doen. In Sportcomplex Oosterhout werd het 3-1. Vanaf de eerste bal liet Alvoco zien dat er niet met zich te sollen valt. Door uitstekend spel van de buitenaanvallers Brakenhoff en Gerbrands, stond de thuisploeg al snel op een riante 19-10 voorsprong. Even namen de Alkmaarders was gas terug, maar ze sleepten toch de set binnen met 25-18. De tweede set was nagenoeg een kopie van de eerste. Alvoco kwam weer op grote voorsprong, maar liet de tegenstander even terugkomen in de wedstrijd. Uiteindelijk werd de set binnengesleept met 25-20.

In de derde set ging Alvoco door met het goede spel. Blokkerend zat het er een aantal keer goed bij, met Boekel in de hoofdrol, en dat leverde een 10-7 tussenstand op. Spaarnestad gaf echter nog niet op en kwam terug tot 11-11, maar door gevarieerd aanvalsspel en goede servicedruk bleef Alvoco de bovenliggende partij. Een paar goede blocks van Eggerding, in het veld gekomen voor Tuijnman, bracht de Alkmaarse formatie weer op een ruime voorsprong: 18-11. Het was uiteindelijk Gebrands die met een snoeiharde opslag de set winnend afsluit: 25-14. In de laatste set leek het vertrouwen bij de Alkmaarders ineens helemaal weg. Er werd een tweede time-out genomen bij 5-13 was voor Spaarnestad, maar dat mocht niet baten. De thuisploeg kon door veel fouten te maken weinig meer terug doen en de set ging dan ook verloren: 13-25.

Alvoco kan vier wedstrijdpunten aan het geheel toevoegen zodat een stevige middenpositie in de promotieklasse wordt bereikt. De volgende wedstrijd is op 27 november in Warmenhuizen tegen aartsrivaal Dinto 2, dat één plaats boven de Alkmaarders staat.