Reclame

Alkmaar, 18 november 2013. AZ Onder 17 heeft zaterdag tijdens de derde en laatste AZ Non League Day van het seizoen een flinke nederlaag geleden. De ploeg ging op het trainingsveld naast het AFAS Stadion met 0-3 onderuit tegen PSV B1. Al vroeg in de wedstrijd kreeg Smal een goede kans om AZ Onder 17 op voorsprong te zetten, maar zijn inzet belandde echter op de paal. Niet veel later was het opnieuw Smal met de kans en deze keer vond hij de keeper van PSV B1 op zijn weg. Ondanks de sterke opening van de Alkmaarders, kwamen de talenten uit Eindhoven op voorsprong. Keeper Elouazzane wilde de bal wegwerken, maar botste op tegen een PSV-spits en de bal rolde tergend langzaam in het doel: 0-1. Het vertrouwen in de Alkmaarse ploeg zakte zichtbaar weg en de samenwerking werd minder. Vlak voor het einde van de eerste helft profiteerde PSV B1 van de slechte communicatie in de defensie van AZ en werd het 0-2. Dit was ook de ruststand.

Tijdens de tweede helft probeerde de Alkmaarse talenten de aansluitingstreffer nog te vinden, maar zij kwamen niet verder dan wat speldenprikken. In de 60e minuut gooiden de Eindhovenaren de wedstrijd in het slot: 0-3. AZ Onder 17 en PSV B1 scoorden daarna niet meer en zo ging de wedstrijd voor de Alkmaarders verloren.