Reclame

Alkmaar, 18 november 2013. Zondag speelde Alcmaria Victrix de thuiswedstrijd tegen Berdos uit Bergen. De toeschouwers hoefden zich geen minuut te vervelen en ook de scheidsrechter vermaakte zich uitstekend, hij trok extra veel blessure tijd bij. De Alkmaarders hadden veel afwezigen in de selectie. Beau Molenaar, Job Worm en Dave Sheehan waren geblesseerd, Mark Leering afwezig en Garreth Shears is terug naar het Verenigd Koninkrijk. Het was Berdos dat het initiatief nam aan het begin van de eerste helft. Door slecht positiespel op het middenveld en in de verdediging, zorgden de diagonale lange ballen voor veel onrust in het strafschopgebied van Alcmaria Victrix. Na 9 minuten spelen was het echter de ploeg uit Alkmaar die op voorsprong kwam. El Messaouidi gaf, na een combinatie met Bakker, een steekbal op Halbesma. Die stond vrij voor de keeper en schoot de bal goed binnen: 1-0. De goal was voor Berdos het teken om de strijd meer fysiek aan te gaan, iets waar Alcmaria Victrix vaak moeite mee heeft. Na zo'n 30 minuten spelen werd een lange bal van Berdos niet goed verwerkt door de Alcmarianen. Een duw die werd uitgedeeld door een van de Alkmaarders zorgde ervoor dat de bal op de stip ging. Die werd benut en zo stond het 1-1. Vlak voor rust kreeg Alcmaria Victrix een vrije trap die genomen werd door Bektas. Hij legde de bal bij de eerste paal en Bakker kon binnen tikken: 2-1.

In de tweede helft drong Berdos aan en kon Alcmaria Victrix niet anders dan counteren. De ploeg uit Alkmaar kreeg zeker vier grote mogelijkheden, maar die werden niet benut. Berdos werd niet echt gevaarlijk en het duel leek in 2-1 te eindigen. In de 9e minuut van de blessure tijd sloeg het noodlot alsnog toe voor de Alkmaarders. De bal belandde ongelukkig in de zestien van Alcmaria Victrix en verdween achter keeper Blaauw: 2-2. Het was direct de laatste actie van de wedstrijd en de scheidsrechter floot af. Een punt waar beide ploegen mee konden leven. Volgend weekend is een inhaalweekend en komt Alcmaria Victrix niet in actie. Op 1 december is de volgende wedstrijd in en tegen Kwadijk.