Alkmaar, 21 oktober 2013. In Alkmaar wonen naar verhouding veel creatievelingen die hun handgemaakte producten verkopen. Dit blijkt uit onderzoek dat DaWanda deed onder alle verkopers op haar Nederlandse platform. DaWanda is Europa's grootste online designmarkt voor handgemaakte producten en sinds augustus 2012 actief in Nederland. Inmiddels zijn al zo'n 3000 Nederlandse designers geregistreerd en heeft de Nederlandse consument keuze uit zo'n 100.000 producten in categorieën als mode, accessoires, wonen en kinderen. Binnen Europa zijn inmiddels al 3 miljoen gebruikers aangesloten bij het platform. In Alkmaar zijn er ook een aantal creatievelingen aangesloten bij de webdesignmarkt.

Tessa de Graaf combineert haar gevoel voor mode met haar liefde om te illustreren. Onder haar eigen label Ownme verkoopt ze onder andere shirts met illustraties, zeefdrukken, gestempelde notitieblokjes en bijzondere ansichtkaarten. Ze ziet DaWanda als een etalage, waarin je kan laten zien wat je kan. Erlinde Kramer, een andere creatieveling uit Alkmaar, werkt in het onderwijs en verkoopt daarnaast zelfgemaakte sieraden op DaWanda onder de naam Jewels with Flair. Corry van Tricht van de webshop T-scarfs doet aan upcycling. Ze gebruikt ongebruikelijke oude materialen en maakt daar iets nieuws van zoals shawls, kettingen en accessoires.

Corry van Tricht: "Een tijd geleden verkocht ik voor het eerst iets via DaWanda. Dat gaf een enorme kick! Inmiddels weet ik dat veel meer mensen zelfgemaakt leuk vinden, en geef ik zelf ook haak- en breiworkshops in Alkmaar. Deelnemers wijs ik vaak op DaWanda, omdat het naast een verkoopsite ook een geweldige inspiratiebron is." Corry werkt gedeeltelijk vanuit huis, maar meestal vanuit een ruimte boven Bagels & Beans, waar ze mede-eigenaar van is. Daarvoor gebruikte ze een deel van haar slaapkamer als atelier. Verkopen via internet biedt creatieven ook een enorme kans ten tijde van de huidige economische crisis. Voor Corry is haar bijbaan onderhand een wezenlijk deel van haar inkomen.

Pin It
Bekeken: 1894x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/