Alkmaar, 21 oktober 2013. Reuring op het buitenterrein bij HAL25. De knalgele promocontainer van de Kaasfabriek is open en trekt de aandacht met de snorrende 3D printers. Daar achter zijn allerlei mannen druk in de weer met slijptollen, isolatiemateriaal, boormachines, zagen, lasmachines en bouwspullen. Hier staat namelijk de thuisbasis in wording van de Kaasfabriek – het FabLab voor de regio Alkmaar. Drie lange containers staan op elkaar gestapeld en vormen een opvallend geheel. Het begint steeds meer te lijken op het ontwerp. De ruimte is groot genoeg voor de ontvangst van een schoolklas.

Vanaf half november gaan de deuren open van het uitgebreide FabLab. Knutselaars kunt dan een eigen 3D printer komen bouwen, leren 3D tekenen, leren programmeren met Arduino, de lasersnijder gebruiken of frezen met de portaalfrees. Wie iets bedenkt kan het in de Kaasfabriek komen maken. Naast de gave machines biedt de Kaasfabriek de plek om mensen te ontmoeten met verstand van het maken van dingen. Problemen zijn uitdagingen en samen experimenteren makers van alle leeftijden met de nieuwste technieken. De Kaasfabriek is hiermee de plek voor innovatie en creativiteit. Kennis delen over de techniek en het maakproces staat hierbij centraal.

Iedereen is al welkom iedere vrijdagmiddag. Ook kun knutselaars zich inschrijven voor de eerste workshop 'Bouw je eigen 3D printer', die 16 en 17 november gepland staat. In een weekend bouwen deelnemers hun eigen 3D printer om thuis, op school of op kantoor ontwerpen te kunt printen.

20131021 kaasfabriek

Pin It
Bekeken: 1566x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/