Egmond, 10 oktober 2013. Theatergroep Horizon heeft musicalster Linda Wagenmakers op bezoek gehad voor een vier uur durende masterclass. De masterclass is georganiseerd in aanloop naar de voorstellingen van het Egmondse gezelschap in Theater De Vest 17 tot en met 19 oktober. Horizon viert dit jaar het 35-jarig jubileum met een reeks musicalshows in de vernieuwde grote zaal van Theater De Vest in Alkmaar. Een spetterende show waar we de allermooiste scènes uit de musicalgeschiedenis de revue laten passeren`, volgens woordvoerster Erna Verbeek. `En om ons in deze laatste weken voor de première extra te motiveren, hebben we één van de grote namen van de Nederlandse musical gevraagd om ons op scherp te zetten.` Tijdens de vier uur durende masterclass dook de theatergroep de diepte in en kwamen alle aspecten van het musicalgenre aan bod.

Linda Wagenmakers, bekend van onder meer glansrollen in Miss Saigon, Love me just a little bit more en Spamalot, nam de solisten en het ensemble op ontspannen wijze mee in zangtechniek, tekstinterpretatie en spel. Daarbij maakte ze het niet gemakkelijk voor de deelnemers van het jubilerende gezelschap en deinsde ze er niet voor terug om het heel persoonlijk te maken. Diana Vermeulen vertelt: “Ze zoekt het gevoel bij je op. Al voor ik begon te zingen voelde ik de tranen opkomen. Het leuke is dat Linda de rol van Kim in Miss Saigon, die ik nu vertolkte, zelf ook heeft gespeeld. Ze kon me daardoor goede tips geven.”

Wagenmakers is op haar beurt ook onder de indruk van het gezelschap: ‘”De mensen hier durven. Het is heel belangrijk om je over te kunnen geven aan een stuk. Ik merk dat het niveau hier voor een amateurgezelschap lekker hoog ligt!” De groep straalt na afloop. Men is moe, maar voldaan. Morgen vroeg staan ze opnieuw op het podium voor de laatste serie repetities op weg naar de première...
De musicalshow ‘Horizon goes Broadway’ is vier keer te zien in De Vest op 17 tot en met 19 oktober aanstaande. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.theatergroephorizon.nl.

 

Pin It
Bekeken: 1935x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/